English (United Kingdom)Romana (Romania)
Webbuster Servicii Web Intrebari Fregvente

Prin web design

se intelege realizarea unui site web, de la momentul conceperii structurii si interfatei grafice si pana la finalizarea programarii si introducerea datelor - imagini, text, fisiere si alte elemente - care alcatuiesc continutul website-ului.

Paginile de prezentare

se refera la realizarea unei pagini web fara sistem CMS (content management system), adica nu beneficiaza de un sistem de administrare proprie, actualizarile neputand fi facute decat de catre un cunoscator al limbajelor si aplicatiilor web. Cele mai utilizate formate sunt cele in HTML sau flash. Aceste pagini sunt foarte des utilizate in special in domenii unde nu sunt necesare actualizari de continut zilnice.

Pagini CMS (content management system)

sunt acele pagini in care proprietarul site-ului poate fi si administratorul acestuia, editand si actualizand intreg continutul acestuia. La realizarea acestor pagini web se foloseste o interfata numita backend, care se afla ascunsa in spatale pagini web si pe care clietul se poate loga cu un username/nume de utilizator si o parola, astfel putand edita continutul paginii ca in orice editor text.

Un magazin online

contine o pagina creata in CMS (content management system) si un modul de administrare specific comertului online. Prin intermediul acestuia se introduc si actualizeaza informatii despre produse, se tine evidenta comenzilor si a conturilor cumparatorilor inregistrati, se urmaresc statistici despre produsele cele mai cautate si, nu in ultimul rand, se trimit mesaje de promovare menite sa informeze clientii magazinului despre ofertele curente. Lista de optiuni de administrare nu este desigur limitata la cele descrise mai inainte, in practica existand o multitudine de optiuni disponibile.

Intretinerea (mentenata) paginilor web

se refera la orice modificare intreprinsa pe site: actualizari, modificari de structura, imagine, design sau orice alta problema legata de pagina.